HABERLER VE ETKİNLİKLER
2015-2016 Erasmus+ Yabancı Dil Sınav Listesi

--

Değerli öğrencilerimiz, 

2015-2016 Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı 8 Mart 2015, saat 10:00-11:15'te Davutpaşa Kampüsü, Fen Edebiyat Fakültesi B Blok ve Elektrik-Elektronik Fakültesi'nde gerçekleştirilecektir. 2015-2016 akademik yılı için yapılan Erasmus+ başvurusu sonucunda Yabancı dil sınavına girmeye hak kazanan öğrenci listesi ekte yer almaktadır. Listeden adınızı kontrol ederek, sınava hangi derslikte gireceğinizi öğrenebilirsiniz. 

Önemli Notlar:

1) Lütfen ekte yer alan Sınav kurallarını sınava gelmeden önce dikkatli bir şekilde okuyunuz.

2) Başvuru değerlendirme işlemi Erasmus Uygulama El Kitabı'nda yer alan kural uyarınca aşağıdaki şekilde gerçekleştirilecektir:

     "Akademik başarı düzeyi : %50

      Dil seviyesi : %50

      Daha önce yararlanma : -10 puan (Toplam 100 puan üzerinden)

Daha önce yararlanma durumunda -10 puan uygulanması, önceki öğrenim kademesinde gerçekleştirilen hareketlilikler için uygulanmaz. Hareketlilik gerçekleştirmiş bir öğrencinin aynı öğrenim kademesi (Lisans/Yüksek Lisans/Doktora) içerisinde tekrar başvurması halinde uygulanır." (Bkz. Erasmus Uygulama El Kitabı)

3) Öğrenim hareketliliğine başvuran öğrencilerin puan sıralaması, bölüm bazında ayrılan kontenjanlara göre ilgili bölüm içerisinde yapılır.

4) Staj Hareketliliğine başvuran öğrencilerin puan sıralaması üniversite genelinde yapılır.

5) Aynı öğrenim kademesinde (Lisans/Yüksek Lisans/Doktora), hareketlilik türü (Öğrenim/Staj) ve hibe durumuna (Hibeli/Hibesiz) bakılmaksızın en fazla 12 ay Erasmus hareketliliği gerçekleştirilebilir.

6) Erasmus öğrenim hareketliliğine katılma hakkı kazanılması halinde, öğrencilerin hareketliliği gerçekleştirecekleri akademik yılda, bir dönem için 30 ECTS, iki dönem için 60 ECTS ders yükümlülüklerinin bulunması gerekmektedir. Özellikle son sınıf ve uzatma öğrencilerinin bu konuyla ilgili olarak bölüm Erasmus koordinatörlerine danışmaları gerekmektedir. 

7) Ekteki listede adı bulunan bütün öğrencilerin, Erasmus+ programından faydalanabilmeleri için 8 Mart 2015'te gerçekleştirilecek olan Yabancı Dil Sınavı'na girmeleri zorunludur. Geçmiş yıllarda yapılan Erasmus Sınavları'ndan alınan puanlar geçersiz olup, online başvuru esnasında geçmiş sınav notu kullanmak isteyen öğrencilerin de sınava girmeleri zorunludur. 

8) KPDS/YDS/TOEFL gibi sınav skorları kabul edilen öğrenci listesi, ekteki listenin sonunda yer almaktadır. Sınav sonuç belgesi teslim etmiş olan adayların, bu listeden isimlerini kontrol etmeleri gerekmektedir. 

9) 2015-2016 Erasmus+ Yabancı Dil sınavına dair bir mazaret sınavı gerçekleştirilmeyecek olup, listede adı yer alan bütün öğrencilerin, 2015-2016 akademik yılında Erasmus+ programından faydalanabilmeleri için, 8 Mart 2015'te gerçekleştirilecek olan yabancı dil sınavına kesinlikle girmeleri gerekmektedir. Sınavın telafisi için hiçbir mazeret kabul edilmeyecektir.

10) Listede bilgilerinin yanlış olduğunu düşünen veya Transkript ve staj hareketliliği için Kabul belgesi teslim etmiş olmalarına rağmen listede ismini göremeyen öğrencilerin erasmus@yildiz.edu.tr adresi ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.

 

Başarılar dileriz. 

 

YTÜ Avrupa Birliği Ofisi