HABERLER VE ETKİNLİKLER
GÜNCEL-2015-2016 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENİM STAJ HAREKETLİLİĞİ ADAY ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRME LİSTESİ

Değerli Öğrencilerimiz,

2015-2016 Akademik Yılı ERASMUS+ Öğrenim/Staj Hareketliliği Aday Öğrenci Seçim Listesi GÜNCEL olarak ekte yer almaktadır.

 

Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği ile ilgili olarak öğrencilerimize önemli hatırlatmalar;

 

1)      Aday Öğrenci listesinde yer alan öğrencilerimizin Erasmus+ hareketlilik süreçlerinde sorun yaşamamaları adına AB Ofisi web sayfasında yer alan Öğrenci Hareketliliği Süreçleri(http://www.eu.yildiz.edu.tr/sayfa/8/%C3%96%C4%9Frenci-Hareketlili%C4%9Fi-S%C3%BCre%C3%A7leri/67 )  ayrıntılı bir şekilde okumaları gerekmektedir.

 

2)      Listede ismi yer alan aday öğrencilerimizden vazgeçen öğrencilerimizin AB Ofisi Koordinatörlüğüne hitaben yazılmış dilekçelerini koordinatörlerinin onayı sonrasında AB Ofisine orijinal olarak ulaştırmaları gerekmektedir.

 

3)      Bu tarih itibariyle ekte ismi yer alan öğrencilerimizin başvuru tarihlerini kaçırmamak için yerleştirildikleri üniversiteler ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.

 

4)      İlgili üniversitelerin istemiş oldukları belgelerin üniversitelerin ilan etmiş oldukları son tarih çerçevesinde temin edilmesi gerekmektedir.

 

5)      Erasmus süreciniz boyunca düzenleyeceğiniz tüm belgeler güncel olarak AB Ofisi web sayfası üzerinden temin edilmeli ve Bilgisayar ortamında hazırlanmalıdır. Erasmus+ süreçlerinizde kesinlikle bilgisayarınızda belgeleri arşivleyip o belgeler üzerinden işlem yapmayınız. İşlem yapacağınız tarihte AB Ofisi web sayfası üzerinden güncel formları kullanınız.

 

6)      İlgili üniversiteler dil yeterliliğine dair belge istiyorsa bu belge ilgili tarihler çerçevesinde temin edilmelidir. Bu belgenin gerekli olup olmadığını yerleştirildiğiniz okuldan öğrenebilirsiniz.

 

7)      Öğrencilerin dönem değişiklikleri ise güz dönemi bahar dönemi olarak, bahar dönemi güz dönemi olarak, güz+bahar öğrencileri ise sadece güz dönemi ya da bahar dönemini kullanmak üzere değişiklik yapabilirler.(Dilekçe ile)

 

8)      Tek dönem Erasmus hakkı kazanan öğrencilerimiz bu haklarını iki döneme çıkarmak için değişiklik yapamazlar. (Güz döneminde Erasmus+ faaliyeti gerçekleştiren öğrencilerin faaliyetleri sona ermeden gerekli kriterler çerçevesinde dilekçe ile bahar dönemini de hibesiz olarak devam ettirmeleri mümkündür.)

 

9)      Listede ismi yer alan öğrenciler için hibe garantisi verilmemektedir ve hibeli öğrenci listesi ilerleyen tarihlerde AB Ofisi ana sayfasında ilan edilecektir.

 

10)   Erasmus süreçlerinde öğrencilerin AB Ofisi web sayfası ve sistemde kayıtlı e-posta adreslerini rutin aralıklarla kontrolünün gerçekleştirilmesi öğrencinin sorumluluğundadır. Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği süreçleriyle ilgili olarak ayrıntılı bilgi için Bölüm Koordinatörleriniz ve AB Ofisi Koordinatörlüğü ile iletişimde hareket edilmesi gerekmektedir.

 

11) Kadrosu Araştırma Görevlisi olup öğrenim hareketliliğinden öğrenci statüsünde yararlanacak adayların, yurt dışına çıkmadan önce Rektörlük Oluru almaları gerekmektedir. Bu görevlendirme işlemi için bölümlerinizle iletişimine geçmeniz ve izin işlemlerine başlamanız gerekmektedir.

 

 

 

 

 

Erasmus+ Staj Hareketliliği ile ilgili olarak öğrencilerimize önemli hatırlatmalar;

 

1)      Aday Öğrenci listesinde yer alan öğrencilerimizin Erasmus+ Staj hareketlilik süreçlerinde sorun yaşamamaları adına AB Ofisi web sayfasında yer alan Öğrenci Staj Hareketliliği Süreçleri(http://www.eu.yildiz.edu.tr/images/files/Staj%20Hareketliligi%20Sureci.pdf )  ayrıntılı bir şekilde okumaları ayrıca Sık Sorulan Sorular belgesinin de incelenmesi gerekmektedir.

 

2)      Her bölüm kendi içerisinde değerlendirilmektedir.

 

3)      Listede ismi yer alan öğrenciler için hibe garantisi verilmemektedir. Hibeli öğrenci listesi ilerleyen tarihlerde AB Ofisi web sayfasında ilan edilecektir.

 

4)      Hibe almaya hak kazanacak olan öğrencilere maksimum 3 ay hibe verilecektir.

 

5)      Hibesiz Erasmus+ Staj Hareketliliği faaliyetinden faydalanmak isteyen öğrenciler ilgili belgeleri hibesiz olarak düzenleyerek faaliyetten faydalanabilmektedirler.

 

6) Faaliyetten yararlanacak öğrencilerin gidiş tarihleri farklı olduğundan belge son teslim tarihi sabit değildir. Ancak her öğrenci gitmeden bir müddet önce mutlaka dosyalarını teslim etmelidirler. Dosyalarına eklemeleri gereken belgeler (formlar, vize, pasaport ve imza süreçleri) zaman aldığından faaliyetten faydalanacak öğrencilere, gidecekleri tarihi göz önünde bulundurarak, süreçle ilgili  zaman planlaması yapmaları ve işlerini son güne bırakmamaları önerilmektedir. 

 

7) Yer ve tarih değişikliği yapmak zorunda kalan öğrencilerin 10 Haziran 2015 tarihine kadar uygun kriterlerde (sık sorulan sorular) bir kabul mektubu ile değişiklik yapabilirler.      

 

8) Erasmus süreçlerinde öğrencilerin AB Ofisi web sayfası ve sistemde kayıtlı e-posta adreslerini rutin aralıklarla kontrolünün gerçekleştirilmesi öğrencinin sorumluluğundadır. Erasmus+ Staj Hareketliliği süreçleriyle ilgili olarak ayrıntılı bilgi için AB Ofisi Koordinatörlüğü ile iletişim içinde olmaları gerekmektedir.

 

 

 

Not: 2015-2016 akademik yılı Erasmus+ Öğrenim hareketliliğinden faydalanacak öğrenciler erasmus-outgoing@yildiz.edu.tr adresi ile Staj Hareketliliğinden faydalanacak öğrenciler ise erasmus-staj@yildiz.edu.tradresi ile iletişimde hareket edebilirler.

 

 

EK-1: 2015-2016 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ ADAY ÖĞRENCİ LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ     18.06.2015

 

EK-2: 2015-2016 AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ADAY ÖĞRENCİ LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

 

Tüm öğrencilerimize başarılı bir akademik yıl dileriz.

 

Yıldız Teknik Üniversitesi

Avrupa Birliği Ofisi