HABERLER VE ETKİNLİKLER
2016-2017 Akademik Yılı Hibeleri, Vize İşlemleri ve Öğrenci Seçim Listeleri Hakkında 08.06.2016 (Bilgi güncelleme 12.07.2016)

Değerli Öğrencilerimiz,

 

2016-2017 Akademik Yılı için üniversitemize tahsis edilecek hibe miktarı henüz belli olmadığından dolayı, öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması adına vize işlemlerinde kullanılacak olan Teyit Belgesi (Confirmation Sheet) adlı belge hibeler açıklanmadan dilekçe karşılığında AB Ofisi Koordinatörlüğü’nden temin edilebilecektir. (Bu duyuru Erasmus Öğrenci Staj hareketliliğini kapsamamaktadır.)

 

* İlan etmiş olduğumuz öğrenci seçim listesinde, bölümünüzde yer alan öğrenci sayısının ilk yarısı Teyit Belgesini hibeli olarak diğer yarısı ise hibesiz olarak düzenleyeceklerdir.

 

* Hibe listeleri web sayfamızda ilan edilen en güncel liste üzerinden değerlendirilecektir.

 

* Nihai hibe listesi ilan edildikten sonra, Teyit Belgesini hibeli olarak düzenlemiş ancak hibe hakkı elde edemeyen öğrencilerin bu belgelerini yeniden hibesiz şekilde düzenlemesi ve AB Ofisine onaylatması zorunludur. Hibeli belgeyi kullanmaya devam etmeleri hukuki açıdan yasaktır.

 

* Hibelerin Ağustos ayı içerisinde açıklanması beklenmektedir.

 

 

Vize işlemlerine başlayacak olan öğrenciler aşağıdaki belgelerle birlikte AB Ofisi Koordinatörlüğü’ne geldikleri takdirde gerekli onay işlemi gerçekleştirilecektir.

 

-Teyit Belgesi (web sayfamızda “Formlar” kısmında bulabilirsiniz (5 adet hazırlanması gerekmektedir) )

 

- Kabul Belgesi (Letter of Acceptance) (Karşı kurum tarafından sizi davet eden yazı) (1 adet)

 

- Dilekçe için TIKLAYINIZ

 

 

Not: Bölümdeki kişi sayısı tek ise yukarıya yuvarlama yapabilirsiniz. Örneğin 27 kişilik bir bölümün son hibeli öğrencisi 14’ tür. Öğrenci sayısı 5’i geçmeyen bölümlerdeki öğrencilerin hepsi belgelerini ilk aşamada hibeli olarak düzenleyebilir.

 

NOT: Teyit Belgesi’nin imza işlemi dilekçe karşılığında gerçekleşeceğinden şahsen başvuru yapılmalıdır. Belgelerin onayı 2 iş günü içerisinde olmaktadır.

 

 

Lütfen yukarıda ki açıklamaları dikkatlice okuyunuz.

 

 

Bilgilerinize sunarız.

 

YTÜ AB OFİSİ

 

 

 

 

Erasmus+ faaliyeti gerçekleştirmeye hak kazanan öğrencilerimizin listesi için TIKLAYINIZ (29.07.2016) Güncel

 

 

Erasmus+ faaliyeti gerçekleştirmeye hak kazanan öğrencilerimizin listesi için TIKLAYINIZ (15.07.2016) 

 

 

Erasmus+ faaliyeti gerçekleştirmeye hak kazanan öğrencilerimizin listesi için TIKLAYINIZ (01.07.2016) 

 

 

Erasmus+ faaliyeti gerçekleştirmeye hak kazanan öğrencilerimizin listesi için TIKLAYINIZ (24.06.2016) 

 

 

 

 

 

04.04.2016 tarihli duyurumuzun öğrenci dilekçeleri ile ilgili kısmı,

 

İlan sonrasında öğrencilerimizden gideceği dönem, üniversite ve ülke ile ilgili değişiklik yapmak isteyenler ve haklarından feragatta bulunacaklar 15 Temmuz 2016 tarihine kadar dilekçe ile AB Ofisine başvurabilirler. Dilekçeler hazırlanırken aşağıda yer alan örnek dilekçelerden yararlanabilirsiniz. Hazırlayacağınız dilekçelerde yapılacak değişikliklerin ilk önce Bölüm Erasmus+ Koordinatörleri tarafından uygun olduğuna dair imzalarının-onaylarının alınması gerekmektedir. 15 Temmuz 2016 tarihinden sonra dilekçe verenler için ise bir sonraki sene başvurmaları halinde puan kesintisinde bulunulacaktır.

 

 

NOT: Üniversitemize ayrılacak olan hibe miktarının Ulusal Ajans tarafından Haziran ayı içerisinde açıklanacağı düşünülerek AB Ofisi'ne dilekçe teslimi son tarihi için 15 Temmuz 2016 tarihi verilmiştir. Hibelerin açıklanma tarihinde yaşanabilecek olası bir gecikme halinde, dilekçe teslimi için son tarih güncellenecek olup konu hakkında web sayfamızda duyuru yapılacaktır.

 

 

Güncelleme,

 

 

Not : Ulusal Ajans'tan alınan bilgiye göre hibelerin açıklanması Ağustos ayının sonlarını bulacaktır. Bu sebeple dilekçe ve puan kesintisi ile ilgili yukarıda belirtilen 15 Temmuz 2016 son tarihi , hibelerin AB Ofisi tarafından web sayfamızda ilanından 15 gün sonrasına kadar uzatılmıştır.