HABERLER VE ETKİNLİKLER
2017-2018 ERASMUS YABANCI DİL SINAVI SONUÇLARI

Değerli Öğrencilerimiz,

 

2017-2018 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği (Öğrenim ve Staj Faaliyeti) için 11 aralık 2016’da yapılan Yabancı Dil Sınavı sonuçları ekte açıklanmıştır.

 

Sınav sonucunuzla alakalı maddi bir hata olduğunu düşünüyorsanız ekte bulunan itiraz formunu doldurup 16 Aralık 2016 günü 16:30’a kadar erasmus@yildiz.edu.tr adresine göndermeniz gerekmektedir. Zamanında yapılmayan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

 

Her iki faaliyet için de yabancı dil sınavından alınması gereken minimum skor 50’dir ve başvuru sırasında belirtilmiş olan muadil bir sınavdan alınmış notun buna karşılık gelmesi gerekmektedir. Kurallar gereği yabancı dil sınav sonucu minimum 50 olmayan öğrenciler faaliyetten yararlanamaz.

 

Minimum 50 skoru olan öğrenciler için daha sonra Erasmus Süreç Takvimlerinde belirtilen tarihlerde ve şekilde AGNO’lar güncellenecektir. Lisans öğrencileri için minimum AGNO 2.20, lisansüstü için ise 2.50’dir. AGNO’su bu değerlerin altında kalan öğrenciler faaliyetten yararlanamaz.

 

Hem Yabancı Dil hem de AGNO için minimum değerleri sağlamış öğrenciler için ise AGNO’nun %50 si ve Yabancı Dil sonucunun %50’si alınarak Erasmus Başarı Puanı oluşturulacaktır. Ayrıca aynı öğrenim kademesinde gerçekleştirilmiş olan her Erasmus faaliyeti için -10 puan düşürülecektir. Böylece nihai bir başarı puanı oluşacak ve her öğrenci kendi bölümü içinde değerlendirilecektir.

 

Öğrenim faaliyeti için en başarılan daha az başarılıya doğru yapılan sıralama dikkate alınarak Süreç Takviminde belirtilen tarihte Bölüm Erasmus Koordinatörleri tarafından kontenjan dahilinde yerleştirme işlemi yapılacaktır. Bu tarihe kadar İkili anlaşmaları inceleyerek gitmek istediğiniz okullar hakkında bilgi edinmeniz, şartları incelemeniz ve net olmayan konularda gerekirse okullarla iletişime geçmeniz yararınıza olacaktır. Ayrıca, yerleştirme yeri ve yöntemi Bölüm Erasmus Koordinatörleri tarafından duyurulacağından kendileri ile ileniştim içinde olmanız ve süreci takip etmeniz tavsiye edilir. Tercih işlemi için belirtilen zamanda ilgili yerde bulunmamanız hakkınızı kaybetmenize neden olabilir, böyle bir durumla karşılaşmanız durumunda AB Ofisi ile değil Bölüm Erasmus Koordinatörü ile görüşmeniz gerekir. Şartlarını taşımadığınız bir okulu tercih etmeniz (örneğin dil şartı) ve yerleştirilmeniz durumunda sorumluluk tamamen öğrenciye aittir.  

 

Staj faaliyeti için yine Süreç Takviminde belirtilen tarihlerde ve şekilde öğrencilerin Kabul mektuplarını AB Ofisine teslim etmeleri gerekmektedir. Kurallar gereği Kabul mektubu olmayan bir öğrenci başarı puanı ne olursa olsun faaliyetten yararlanamaz. Kabul mektubu almak zaman zaman zor ve uzun süren bir işlem olabilir, bu nedenle şimdiden staj yeri aramaya başlamanız ve şirketlerle iletişime geçmeniz yararınıza olacaktır. Kabul mektubu ile ilgili dikkat edilmesi gereken konular için web sayfamızda yer alan Pratik Bilgiler menüsünü inceleyiniz.

 

Yukarıda bahsi geçen şartları sağlıyor olmanız faaliyetten kesinlikle hibeli yararlanacağız anlamına gelmemektedir. Şimdiden her bölümden kaç kişiye hibe çıkacağı ve bunun ne zaman belli olacağı ön görülememektedir. Ancak geçmiş yıllarda, gelecek akademik yılın eylül, Ekim, Kasım aylarına denk geldiğinden özellikle staj öğrencilerinin planlarını bu durumu göz önünde bulundurarak yapmaları tavsiye edilir. 2017 yaz döneminde staj yapmayı planlayan öğrenciler hibelerini giderken alamayabilirler. Hibeler ile ilgili bilgiler netleştikçe daha sonra sizlerle paylaşılacaktır.

 

Erasmus+ sürecini daha sağlıklı yönetebilmemiz için yukarıda yer alan açıklamaları lütfen dikkatlice okuyunuz. Sorularınızı ofisimize yöneltmeden önce lütfen Süreç Takvimlerini, Sık Sorulan Soruları, Süreç Rehberlerini ve sorunuzu yönlendirmeniz gereken kişi için İletişim Bilgilerini inceleyiniz.

 

Başarılar dileriz.

Avrupa Birliği Ofisi 

 

Sınav Sonuçları

 

İtiraz Formu