HABERLER VE ETKİNLİKLER
2017-2018 Erasmus Öğrenim Staj Faaliyeti Tercih ve Yerleştirme İşlemleri 02.03.2018

Değerli Öğrencilerimiz,

 

2018-2019 akademik yılı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği üniversitelere yerleştirme işlemleri bölüm koordinatörleri tarafından 5-9 Mart tarihleri arasında yapılacaktır. Belirtilen tarihler arasında bölüm koordinatörünüzle iletişime geçmeniz ve yerleştirme işlemine dair bölüm koordinatörleri tarafından uygulanacak işlemleri tamamlamanız gerekmektedir.

5-9 Mart tarihleri arasında bölüm koordinatörleri tarafından yapılacak olan üniversitelere Nihai Yerleştirme işlemi sırasında herhangi bir üniversiteye yerleşmeyen veya herhangi bir sebepten ötürü bölüm koordinatörü ile iletişime geçmeyen öğrenciler 2018-2019 akademik yılı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliğinden yararlanamayacaktır. Bu konuda gereken hassasiyeti göstermeniz gerektiğini önemle belirtmek isteriz.

Otomasyon sistemi üzerinden yaptığınız tercihler bölüm koordinatörleri tarafından sadece fikir vermesi açısında değerlendirilecektir. Nihai Yerleştirme işlemi bölüm koordinatörleri tarafından manuel olarak yapılacaktır.

 

Önemli Hatırlatmalar:

-Yerleştirme işlemi yapılırken başarı sırası esas alınmaktadır.

-İkili anlaşmada yazan kontenjan ve süre bilgilerine göre başarı sırası esas alınarak öğrenciler üniversitelere yerleştirilecektir.

-Başvuru esnasında talep edilen dönem tercihleri, yerleştirme işlemleri sırasında değiştirilebilir.

-Gitmeyi planladığınız kurumun eğitim dili veya dil sertifikası talebi hakkında önceden bilgi toplamanız yararınıza olacaktır. İlgili üniversitelere ait ikili anlaşmaları inceleyebilir veya üniversitelerin web sayfalarını inceleyebilirsiniz.

- Öğrencinin misafir olacağı kurumdan bir dönem için 30 ECTS, 2 dönem için 60 ECTS ders alması gerekmektedir. Karşı kurumdan alınan her dersin YTÜ’de karşılığının bulunması ve daha önce YTÜ’de almadığı veya alıp kaldığı derslerden oluşması gerektiği hususunu dikkate alarak hareket etmeniz ve tercihlerinizi bu koşulları göz önünde bulundurarak yapmanız sonradan oluşabilecek problemlerin önüne geçmesi açısından önem arz etmektedir. Yeterli ders yükü bulunmayan öğrencilerin faaliyet gerçekleştirmeleri uygun değildir.

-Üniversitelere yerleştirme işlemi sırasında üniversite tercihi yapmanız ve mevcut anlaşmalarda yer alan kontenjanlardan birine yerleşmeniz gerekmektedir. Yerleştirme işlemi sonrasında herhangi bir üniversiteye yerleşmeyen öğrenciler 2018-2019 akademik yılında Erasmus+ Öğrenim Hareketliliğinden faydalanamayacaktır. Ek Liste veya Yedek Liste şeklinde bir uygulama bulunmamaktadır. Yerleştirme işlemi sonrasında bölümlerden yeni bir yerleştirme listesi talep edilmesi öngörülmemektedir.

 

Staj Hareketliliği'ne başvurmuş olan öğrencilerin bu aşamada tercih yapmalarına gerek olmayıp, süreç takviminde ilan edilen tarihte açıklamalarda belirtildiği gibi uygun kabul mektuplarını (orijinal olmak zorunda değil) /dilekçelerini Erasmus+ Program Birimi'ne elden (şahsen veya bir tanıdık aracılığı ile) teslim etmeleri gerekmektedir. Verilen kabul mektuplarına göre tarihleri netleşecektir. Sistemde dönemin yaz olarak görünmesinin bir önemi yoktur.

 

Soru ve görüşleriniz için birimimizle iletişime geçebilirsiniz.

 

Başarılı bir akademik yıl geçirmeniz dileğiyle.