HABERLER VE ETKİNLİKLER
Vize işlemleri İçin gerekli Teyit Belgesi (Confirmation Sheet) hk. 20.05.2019

Değerli Öğrencilerimiz lütfen aşağıdaki bilgileri dikkatlice okuyunuz.

 

 

2019-2020 akademik yılında Erasmus+ Öğrenim Hareketliliğinden yararlanacak öğrencilerimizin vize işlemlerinde geç kalmamaları adına, vize talep evrakları arasında bulunan Teyit Belgesi (Confirmation Sheet) dilekçe karşılığında Erasmus+ Program Birimi'nden temin edilebilecektir.

 

 

İlgili öğrencilerin aşağıdaki belgelerle birlikte Erasmus+ Program Birimi'ne başvuru yaptıkları takdirde gerekli onay işlemi gerçekleştirilecektir.

 

Belgeler:

 

-Confirmation Sheet (Web sayfası formlar kısmında bulabilirsiniz (5 adet))

-Letter of Acceptance (Karşı kurumdan temin edeceğiniz Kabul Belgesi (1 adet))

-Dilekçe (Duyuru ekinde yer almaktadır (1 adet))

 

Teyit Belgesi (Confirmation Sheet) : Web sayfamızda ‘’Öğrenci Hareketliliği’’ - “Formlar” kısmında bulabilirsiniz. Karşı kurumdan almış olduğunuz davet yazısında planlanan öğrenim tarihlerinizin yazılması gerekmektedir. Belgeyi bilgisayar üzerinde doldurunuz.

 

 

2019-2020 akademik yılı için üniversitemize tahsis edilecek hibe miktarı belli olmadığından her bölüm için 2019-2020 akademik yılı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Üniversite Yerleştirme Listesinde yer alan öğrencilerin ilk yarısı Teyit Belgesini(Confirmation Sheet)  hibeli olarak , diğer yarısı ise hibesiz olarak düzenleyeceklerdir.

 

Teyit Begesinin hazırlanması için 20.05.2019 tarihinde ilan edilen Öğrenci Seçim Listesi, hibeler açıklanana kadar kullanılacaktır.

 

 

Nihai hibe listesi ilan edildikten sonra, Teyit Belgesini hibeli olarak düzenlemiş ancak hibe hakkı elde edemeyen öğrencilerin bu belgelerini yeniden hibesiz şekilde düzenlemesi ve Erasmus+ Program Birimi'ne onaylatması zorunludur. Hibeli belgeyi kullanmaya devam etmeleri hukuki açıdan yasaktır.

 

 

NOT: Teyit Belgesinin (Confirmation Sheet) imza işlemi dilekçe karşılığında gerçekleşeceğinden şahsen başvuru dışında Confirmation Sheet onay işlemi gerçekleşmeyecektir.

 

 

NOT: Toplam öğrenci sayısı tek sayı ile biten bölümlerde hesaplanan ilk yarı bir üst sayıya yuvarlanır. Örneğin 19 kişilik bir bölümde ilk 10 kişi, 33 kişilik bir bölümde ilk 17 kişi Teyit Belgesini (Confirmation Sheet) hibeli olarak düzenleyebilecektir.

 

 

NOT: Belgelerin onaylanması 2 iş günü içerisinde olmaktadır.

 

 

 

EK: DİLEKÇE ÖRNEĞİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

Hibe miktarlarına web sayfamızın Hibe Bilgilendirme kısmından ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

Önemli Not : Yukarıda belirtilen süreç sadece vize işlemleri (Teyit belgesi onayı) için hazırlanmıştır. Öğrencilerin hibeli yada hibesiz olma durumlarını garanti altına almamaktadır.

 

Hibelerin tahmini açıklanma tarihi Temmuz 2019 olarak öngörülmektedir.

 

 

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

 

Erasmus+ Program Birimi