Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Yükseköğretim Yeni Başlayanlar Toplantısı Tamamlandı

Dışişleri Bakanlığına bağlı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından organize edilen ''Erasmus+ Yükseköğretim Yeni Başlayanlar Toplantısı'' ülkemizin çeşitli üniversitelerinden yaklaşık 130 katılımcı ile 11 – 12 Haziran 2019 tarihlerinde Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Selamlama konuşmasını Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Ali Danışman'ın yaptığı program, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Yükseköğretim Koordinatörü Sayın Hür Güldü'nün açılış konuşmasıyla başladı.

Toplantıya Türkiye Ulusal Ajansının davetlisi olarak YTÜ Erasmus+ Programı Birim Sorumlusu Gökhan TARAÇ eğitmen olarak katılım gösterdi. Hibe yönetimi: Hareketlilik Takvimi, MYS, Kurumsal Destek Hibesi, KDV Muafiyeti, Uluslararası Fuarlar başlıkları altında deneyimlerini aktardı ve genel kurallar hakkında bilgilendirmeler gerçekleştirdi.

Toplantıya kurumumuzun yanı sıra Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Bilkent Üniverstesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ), Altınbaş Üniversitesi ve Türkiye Ulusal Ajansı uzmanları da  konuşmacı olarak katılıp Erasmus+ Programına ait farklı konularda deneyimlerini aktardı.

2 gün süren eğitim programı sonrasında katılımcıları makamlarında kabul eden Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mehmet Barca, Üniversitelerinin devraldığı tarihi miras hakkında bilgilendirmeler gerçekleştirdi.

Programın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.