HABERLER VE ETKİNLİKLER
Corona Virüsü (COVID - 19)

Erasmus+ faaliyeti kapsamında yurtdışında bulunan öğrencilerimizin, faaliyet gerçekleştirdiği ülkelerde COVID_19 vakası görülmesine ya da görülme ihtimaline istinaden yapılabilecek hususlar aşağıda verilmiştir: 

 

1-Erasmus+ faaliyetinin tamamlanmadan dönülmesi:

Halihazırda İtalya veya virüsten etkilenen/etkilenebilecek diğer program ülkelerinde bulunan öğrencilerden Corona virüsü sebebiyle faaliyeti sonlandırmak ve Türkiye’ye dönmek isteyenlerin talepleri mücbir sebep kapsamında değerlendirilebilecek ve asgari sürenin altında kalsalar bile kaldıkları süre kadar hibe ödemesi yapılabilecektir.

Dönüş yapmak isteyen öğrencilerin 2019-2020 Bahar Yarıyılında derslere devam edebilmelerinin kararı öğrencinin kayıtlı olduğu bölümün insiyatifinde olup, bölüm ile iletişime geçilmesi gerekmektedir.

 

2-Faaliyete ara verilmesi:

Faaliyeti sonlandırmak istemeyen ancak okullar resmi tatil olduğu için tatil süresince Türkiye’ye dönmek isteyenlerin resmi tatil kapsamında Türkiye’ye dönmeleri mümkündür. Resmi tatil bitip okullar açıldığında tekrar İtalya’ya (veya etkilenen diğer ülkeye) dönebilirler. 

 

Öğrencilerimize önemle duyurulur.