HABERLER VE ETKİNLİKLER
COVID-19 Salgını Erasmus+ Programı Kapsamındaki Gidiş ve Dönüş Süreçleri

Değerli Öğrencilerimiz ve Personellerimiz,

14.03.2020 tarihi itibariyle Erasmus+ Programı kapsamındaki güncel bilgiler aşağıda yer almaktadır. Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamlarının açıklamalarını takip ediniz.

Dün uçuş yasağı tedbiri kararı alınan 9 Avrupa ülkesinde bulunan Türk vatandaşı öğrenci ve turistlerimiz 17 Mart 2020 Saat 24:00’a(TSİ) kadar ülkemize dönüş yapabilecektir.(Almanya, Fransa, İspanya, Avusturya, Hollanda, Belçika, İsveç, Norveç ve Danimarka)

Erasmus+ Programı çerçevesinde ülkemizden diğer ülkelere gidecek tüm vatandaşlarımızın, gidişleri 13 Mart 2020 tarihinden itibaren ikinci bir duyuruya kadar erteleme zorunluluğu doğmuştur. Hareketlilik gerçekleştirecek kişilerin gidecekleri  ülkelerdeki kurumları bilgilendirmeleri yerinde olacaktır.

Erasmus+ Programı kapsamında yurtdışında bulunan vatandaşlarımızın, ilgili makamlarımızca dün ve bugün alınan önlemler ve yapılan çağrılar çerçevesinde, bulundukları ülkelerde kalmaları, alınan yerel sağlık önlemlerine ve yerel makamların kararlarına uymaları ve bulundukları ülkelerdeki Türkiye Büyükelçilik ve Başkonsolosluklarının yönlendirmelerini düzenli olarak izlemeleri yerinde olacaktır. 

Sağlık Bakanlığı tarafından "Sağlık Tedbirleri Uygulaması" kapsamında; ateş, öksürük, solunum sıkıntısı gibi herhangi bir belirti/bulgu olmasa bile 14 gün boyunca evden çıkılmaması konusunda uyarı yapılmıştır. Bu sebeple Erasmus+ Programı dönüş evrak işlemlerinizi en az 14 günlük süreyi geçirdikten sonra başlatabilirsiniz. İlgili süreçte yapılacaklar hakkında e-posta ve telefon yoluyla ofisimizden destek alabilirsiniz.

 

Bilgilerinize sunarız.

Erasmus+ Programı Birimi