HABERLER VE ETKİNLİKLER
2021-2022 Akademik Yılı Erasmus+ Staj Başvuruları Hakkında

Sevgili Öğrenciler, 

2021-2022 Erasmus+ KA 103 Staj Hareketliliği için 04 Ocak 2021 - 29 Ocak 2021 tarih aralığında otomasyon sistemi üzerinden başvurusunu yapacak öğrencilerimiz için önemli bazı hususları hatırlatmak isteriz.

  1. Başvuru Bilgi sayfamıza buradan ulaşabilirsiniz. Buradaki tüm belgeleri dikkatlice incelemenizi öneririz. Aklınıza takılan tüm temel soruların cevapları bu belgelerde mevcuttur. 
  2. Staj faaliyetine başvuran her öğrencimizden stajlarını gerçekleştirmek istedikleri ülkelerdeki ilgili kurum ve kuruluşlardan tarafımıza kabul mektubu teslim etmelerini beklemekteyiz. Staj kabul mektuplarını bulmak öğrencinin kendi sorumluluğundadır. Erasmus+ Program Ofisi öğrencilerimize kabul mektubu bulmayacaktır. 
  3. Bu seneki başvurularımızda online başvuru sürecimiz bitene kadar sistem üzerinden kabul mektuplarını bize ileten öğrencilerin puanlamalarda "+10 puan" avantajı olduğunu başvuru belgelerinde okuyacaksınız. Başvurular tamamlanana kadar belgelerinizi alıp sisteme yükleyebilirsiniz. Başvuru sonrası bulunan kabul mektupları için bu avantajı kullanmak mümkün olmayacaktır. 29 Ocak 2021 başvuru bitimine kadar herhangi bir kabul mektubu beyanında bulunmayan öğrencilerimiz için "Süreç Takvimi" belgemizde hangi tarihlerde kabul mektubu teslim edebileceklerinin bilgisi bulunmaktadır. Belirtilen kabul mektubu teslim tarihlerine kadar sizlere verilen süreyi istediğiniz gibi değerlendirebilir, istediğiniz zaman kabul mektubu aramaya başlayabilirsiniz.
  4. 2021-2022 Akademik Yılı Erasmus Staj Faaliyetine hak kazananların faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri tahmini tarih aralığı: Haziran 2021 - Eylül 2022 (2021-2027 yeni Erasmus+ dönemi için değişiklik gösterebilir.)
  5. Kabul mektuplarınızı bu tarih aralığına uygun düşünmeniz gerekmektedir. 
  6. Staj faaliyetine katılabileceğiniz ülkeler ve hibe miktarlarına buradan ulaşabilirsiniz. Bu listedeki ülkeler dışındaki ülkelere, staj faaliyeti gerçekleştirmeniz mümkün olmayacaktır.
  7. Başvuru sırasında sistem üzerinden staj yapacağınız dönemi tercih etmeniz beklenmektedir. Her biriniz henüz kabul mektuplarınızı almadığınızdan ve tarihleriniz süreç içerisinde netleşeceğinden, sizden beklentimiz öngördüğünüz/planladığınız staj tarihlerinize en uygun dönemi "Güz, Bahar ya da Yaz" tercih etmenizdir. Tercih yapmış olduğunuz dönem konusunda başvurunuzu olumsuz etkileyecek bir durum söz konusu değildir.  Yanlış dönemi tercih etme konusunda endişe duymanıza gerek yoktur. 
  8. Erasmus staj faaliyetinizi aynı anda YTÜ'de - eğitim online bile olsa - öğrenim görürken gerçekleştiremezsiniz. Staj planlarınızı yaparken bu durumu göz önünde bulundurmanızı rica ederiz. 
  9. Erasmus Staj faaliyetine aktif öğrenciyken başvurusunu gerçekleştirip hak kazanan son sınıf öğrencileri ya da mezuniyetini almak üzere olan öğrenciler, mezuniyet tarihlerinden itibaren 12 ay içerisinde faaliyetlerini gerçekleştirebilirler. 
  10. Bir öğrenim kademesinde birden fazla faaliyet gerçekleştirmek isteyen öğrencilerimiz hem staja hem de öğrenim hareketliliğine başvurma hakkına sahiptirler. Ancak iki farklı Erasmus değişim faaliyeti aynı anda gerçekleştirilemez. Erasmus Öğrenim hareketliliğiniz sırasında bulunduğunuz kurumda Erasmus stajınızı gerçekleştiremezsiniz. Bir faaliyetin tamamlanması için diğer bir faaliyetin nihayete ermiş olması gerekmektedir. 
  11. Başvuruya ve staj süreçlerine dair tüm sorularınızı erasmus-staj@yildiz.edu.tr adresine yönlendiriniz. Staj sorularınız için diğer eposta adreslerimizi kullanmamanızı rica ederiz.