HABERLER VE ETKİNLİKLER
2021-2022 AKADEMİK YILI ERASMUS+ PROGRAMI YABANCI DİL SEVİYE TESPİT SINAVI ve SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLERİN LİSTESİ HAKKINDA

 
ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ERASMUS+ PROGRAMI ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ ADAYLARI İÇİN 
ÇEVRİMİÇİ İNGİLİZCE SINAVI DUYURUSU (27 ŞUBAT 2021)
 
Yıldız Teknik Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Erasmus+ Programı Öğrenci Hareketliliği adaylarına yönelik İngilizce sınavı, YTÜ Çevrimiçi Sınav Sistemi üzerinden 27 Şubat 2021 tarihinde toplam 2 (iki) ayrı oturum olarak gerçekleştirilecektir. Çevrimiçi İngilizce sınavına ilişkin sınav bilgisi ve sürecin adımları aşağıda detaylandırılmıştır. Aşağıda verilen bilgileri dikkatlice okumanız, sınavlar sırasında aksaklık yaşanmaması açısından çok önemlidir.
 

 

Sınav Tarihi ve Saati 

27.02.2021 Cumartesi 19:00 – 21:35

Sınav Süresi              

145 dakika (Sınav iki oturumdan oluşmaktadır)

Oturum 1

19:00-20:10

Oturum 2

20:20-21:35

Sınav Platformu        

https://online.yildiz.edu.tr

 
 
Lütfen her sınav oturumu için sunulan talimatları dikkatle okuyarak, bunlara uygun adımları izlediğinizden emin olunuz.
 
 
SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ
 
1. İngilizce sınavı; “İngilizce Kullanımı”, “Okuduğunu Anlama” ve “Dinleme” bölümlerinden oluşmaktadır. Odaklanmanız ve daha rahat kavramanız açısından, dinleme bölümünde kulaklık kullanmanızı tavsiye ederiz.  
 
2. Sınava masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, tablet veya akıllı telefon kullanarak giriş yapabilirsiniz. Ancak sistemi daha rahat kullanabilmek açısından, bilgisayar kullanarak giriş yapmanızı öneririz. 
 
3. a- Sınava giriş, USIS kullanıcı adı ve şifresi ile yapılacaktır. Şifresini ya da kullanıcı adını bilmeyen/hatırlamayan öğrencilerimiz, bilgiislem@yildiz.edu.tr adresine en geç 25 Şubat 2021 tarihine kadar öğrenci kimlik belgelerinin ön yüzünün fotoğrafını, e-posta atarak yeni şifre talebinde bulunabilir ya da kullanıcı adlarını öğrenebilirler. 
Sınava girecek öğrencilerimizin listesine aşağıdaki ekten ulaşılabilir.
 
b- Sınava, sınav platformundaki "ERS2021-1" Kodlu, "2020-2021 Bahar Dönemi ERASMUS" isimli ders üzerinden katılmanız gerekmektedir. Sınavın iki oturumu da bu ders altında tanımlanacak ve en geç sınav tarihine 1 gün kala aktif olacaktır. Sınava girecek öğrenci listesinde isminiz yer almasına rağmen, kontrol panelinizde ERS2021-1 kodlu ders görünmüyorsa, uzem@yildiz.edu.tr adresine öğrenci numaranızı da ekleyerek durumunuzu bildiren e-posta gönderiniz. (Öğrencilerin sisteme tanımlama süreçleri 24 Şubat itibariyle başlayacak olup, en az 1 gün sürmesi ön görülmektedir. Lütfen bu süreyi göz önünde bulundurarak ilgili birimlerle iletişime geçiniz. Duyurularımızı takip etmeye devam ediniz).
 
4. Sınav sırasında internet veya elektrik kesintisi gibi herhangi bir bağlantı sorunu yaşamanız durumunda sınav süresi içerisinde sınava kaldığınız yerden devam etmek mümkün olacak, ancak ek süre tanınmayacaktır. 
 
5. Sınav esnasında bilgiişlem tabanlı sorun olduğunu düşündüğünüz problemleriniz için Bilgiişlem Sınav Danışma Hattı olan 0543 517 1911  Whatsapp hattına yazabilirsiniz. Bu hat aramalara kapalı olup sadece anlık mesajlaşma için kullanılmaktadır.
 
6. Yaşadığınız teknik sorunlardan dolayı sınavını tamamlayamayan öğrencinin, sınav sonuçları açıklandıktan 3 (üç)  gün içerisinde;  aşağıda yer ekteki dilekçe örneğini doldurarak, sorun yaşadığına dair gün ve saati de gösteren ekran görüntüsü ve kanıtlayıcı diğer belgeleri de ekleyerek oluşturduğu pdf dosyasını “EİS_ÖğrenciNo_Ad_Soyad” konu başlığı ile erasmus@yildiz.edu.tr adresine e-posta göndermesi ve ardından web sayfamız/sosyal medya hesabımız üzerinden duyurularımızı sürekli takip etmesi önemle gerekmektedir.
 
7. Ancak başvuru yapıyor olmanız mazeret sınav talebinizin kabul edilmesi anlamına gelmemekte olup, ilgili teknik değerlendirme yapıldıktan sonra sizlere bilgi verilecektir. Mazeret sınavının “yüz yüze” ve “paper exam” türünde yapılıp yapılmayacağı, mazeret sınavına katılmak için dilekçe veren öğrencilerin yaşadığı sorunları tekrar yaşamaması açısından değerlendirilecek olup sınav tarihi ve yeri ile ilgili detaylar Erasmus+ Program Birimimizin web sayfasında ve Twitter hesabımızda ilan edilecektir. 
 
8. Daha sağlıklı bir bağlantıyı garanti ettiğinden, sınav sistemine Google Chrome Web Tarayıcısı ile bağlanmanız tavsiye edilmektedir.  
 
9. Sınavda, sorular tek tek ekrana gelecek ve cevaplanan soru otomatik olarak kaydedilecektir. Birinci oturumda cevaplanan/görüntülenen sorulara geri dönülemeyecektir. İkinci oturumda cevaplanan/görüntülenen sorulara geri dönülebilecektir. 
 
10. Sınav sisteminde “Sınavı Bitir” butonuna basmanız durumunda sınav sonlanacak ve tekrar giriş yapılamayacaktır. Sınavı tamamladığınıza emin olmadan bu butona basmayınız. 
 
11. Sınav süresince öğrencinin sisteme giriş kayıtları tutulacak olup hangi IP’den bağlandığı, IP değişikliği olup olmadığı ve gerçek bir sistem arızası yaşanıp yaşanmadığı izlenecektir. Birden fazla IP adresinden sisteme girişi tespit edilen öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.
 
12. Sınavda öğrenciler tarafından benzer hataların birbirini tekrar ettiği, birden çok platformda sistemin açıldığı, iletişim ağları üzerinden çeşitli kopya girişimlerinin bulunulması vb. durumların tespiti halinde ilgili kişilerin sınavları iptal edilecek ve Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği gereğince haklarında gerekli yasal işlemler başlatılacaktır.
 
13. Sınavdan alacağınız puan, verilen doğru yanıtlar üzerinden hesaplanacağı ve yanlış yanıtlardan puan kesintisi olmayacağı için tüm soruları cevaplamanız yararınıza olacaktır. Dolayısıyla tüm soruları yanıtladığınızdan ve hiçbir sorunun yanıtsız kalmadığından emin olunuz. 
 
14. Sınavda başarılı sayılmak için minimum 70 puan almak gereklidir.  
 
15. Sınav sonuçları, tüm sınav sürecinin ve kontrollerin tamamlanmasından sonra www.erasmus.yildiz.edu.tr üzerinden açıklanacaktır.
 
 

2021-2022 Akademik Yılı Erasmus+ Programı Yabancı Dil Sınavı Öğrenci Listesi 

 

Not : 1) Başvuru esnasında sınava gireceğim seçeneğini seçtiğinizi düşünüyorsanız ancak isminiz listede yer almıyor ise,

2) Bölümünüz, öğrenci numaranız vb. bilgilerinizde hata var ise,

Öğrenim hareketliliği için erasmus@yildiz.edu.tr ;  Staj hareketliliği için erasmus-staj@yildiz.edu.tr adresine 25 Şubat Perşembe günü saat 15:00'e kadar durumunuzu belirten bir e-posta göndermeniz gerekmektedir. Gerekli inceleme yapılıp tarafınıza bilgi paylaşımı yapılacaktır.

 

Başarılar ve sağlıklı günler dileriz.

Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü

Erasmus+ Program Birimi

Web: http://www.erasmus.yildiz.edu.tr/

 

Twitter: @YTU_iro

Instagram: @ytu_iro