HABERLER VE ETKİNLİKLER
Erasmus+ Staj Faaliyeti için İngiltere'den Kabul Alan Öğrencilerin Dikkatine (Güncellendi)

Sevgili Öğrenciler, 

İngiltere Erasmus+ Ulusal Ajansı'ndan aldığımız en son bilgilendirmeyi sizlerle paylaşmak isteriz. İlgili bilgilendirme ofisimizle paylaşılan bilgilendirmeden birebir alıntıdır. 

"17 Mayıs 2021 itibariyle Türkiye, İngiltere'ye girişle ilgili en sıkı kısıtlamalar anlamına gelen İngiltere kırmızı listesine alınmıştır.

İngiltere vatandaşı değilseniz veya Birleşik Krallık‘ta yaşama hakkınız yoksa ve son 10 gün içinde Türkiye'de bulunduysanız İngiltere’ye giriş yapamazsınız.

Bu nedenle, CoS (İngiltere vizesi için önkoşuldur) başvurularınızı Birleşik Krallık Hükümeti'nden bir sonraki duyuruya kadar askıya alıyoruz.

Başvurunuzu etkileyen koşullardaki değişiklikler hakkında Birleşik Krallık’a Giriş kılavuzunu kontrol etmenizi öneririz." 

Bilgilendirmenin İngilizce halini aşağıda bulabilirsiniz. 

"We are sorry to inform you of an update to COVID-19 restrictions in the UK which affects applications for a Certificate of Sponsorship (CoS). As of 17th May 2021,  Turkey has been put on the UK red list which means the tightest restrictions regarding UK entry.

In fact, unless you’re British, Irish or you have the right to live in the UK you will not be able to enter if you have been in Turkey, in the last 10 days before arrival.

Therefore, with regret, we are putting CoS applications on hold until further notice from the UK Government.

We encourage you to check the Entering the UK guidance  from the UK Government."

İngiltere için kabul mektubu alan ve faaliyetine başlamayı bekleyen tüm öğrencilerimiz, değişiklik dilekçesi ile ülke ve kurum değişikliği talep edebilir ya da proje yılının müsaade ettiği faaliyet aralıklarında İngiltere’ye giriş durumunun güncellenmesini beklemeyi tercih edebilirler. Başvuru dönemlerine göre İngiltere faaliyet bilgilerini aşağıdaki tabloda bulabilirsiniz. 

Başvuru Dönemi

İngiltere’ye Faaliyet Gerçekleştirilebilecek Zaman Aralığı

2021 bütçe yılı 2021-2022 Akademik Yılı (Ocak 2021) başvurularında staj faaliyetine başvuran öğrenciler

 İngiltere’ye hareketlilik gerçekleştiremez.

2020 bütçe yılı 2021-2022 Akademik Yılı (Mayıs 2021) başvurularında staj faaliyetine başvuran öğrenciler

Aralık 2022 sonuna kadar 

*Güncellenen yeni kararlara göre yukarıdaki duyurunun yapılması gerek görülmüştür.

İlgili konuda soruları olan öğrenciler erasmus-staj@yildiz.edu.tr adresine eposta ile ulaşabilirler.

Bilgilerinize sunarız. 

YTÜ Erasmus+ Program Birimi