HABERLER VE ETKİNLİKLER
2021-22 Akademik Yılı Staj Hareketliliği 1.Periyot Hibe Listesi Hakkında

Sevgili Öğrenciler,

Bu duyuru yalnızca Ocak 2021'de staj başvurusu yapan ve faaliyetini Eylül 2021-Şubat 2021 arasında gerçekleştirecek öğrencilerimiz içindir.

2021-2022 akademik yılı için üniversitemize tahsis edilecek hibe miktarı henüz belli değildir. Aşağıda sizlerle paylaşılmış liste kesinleşmiş hibe listesi değil, Erasmus+ staj faaliyeti yapmaya hak kazanmış öğrencilerin kurum yerleştirme ve olası hibe listesidir.

BİLGİ : Erasmus faaliyeti için hibeler, Avrupa Komisyonunun hibeleri ülkelere tasnif etmesini takiben Ulusal Ajans’ın ülkemizdeki üniversitelere de bütçelerini bildirmesinden sonra yapılır. Bu süreç için net bir tarih verebilmemiz mümkün olmamakla birlikte önceki tecrübelerimize istinaden net hibe açıklamasının Ağustos ayının sonunu bulabileceğini ön görüyoruz. Ayrıca hibelerin açıklanmasının hibelerin hemen hesabınıza aktarılacağını anlamına gelmediğini de hatırlatmak isteriz. Kurumumuza ayrılan hibenin fiilen kurumumuza gelmesinden sonra ödeme işlemleri yapılabilmektedir. 

  • Hibeler açıklanana kadar talep edilecek Teyit Belgesi (Confirmation Sheet) için sadece bu duyuru da yer alan ilk liste kullanılacaktır.
  • Nihai hibe listesi yukarıda belirtilen bütçe tahsisi üniversitemize gerçekleştiktikten sonra yayınlanacaktır. 
  • Nihai hibe listesi ilan edildikten sonra Teyit Belgesi (Confirmation Sheet) hibeli olarak düzenlemiş ancak hibe hakkı elde edemeyen öğrencilerin bu belgelerini yeniden hibesiz şekilde düzenlemesi ve Erasmus+ Staj Program Birimi'ne konuyla ilgili başvurması zorunludur. Hibe durumu değişen öğrencilerin yurtdışına çıkmadan önce güncel Teyit Belgesini (Confirmation Sheet) sisteme yüklemiş olmaları gerekmektedir.
  • Değişiklik yapmak veya hakkınızdan feragat etmek için web sayfamızın Giden Öğrenci>Dilekçeler menüsünden ilgili dilekçeleri doldurup imzalattıktan sonra faaliyet tarihinizin başlangıcından en az 1,5 ay önce ofisimize iletmeniz gerekmektedir.
  • Erasmus+ Programı 2021-2027 dönemi için yenilenmektedir. Bu sebeple süreçlerde yaşanabilecek olası gecikmeler ya da iptallerden Türkiye Ulusal Ajansı ve YTÜ Erasmus+ Ofisi sorumlu tutulamaz.
  • Pandemi nedeniyle alınabilecek yeni önlemleri, süreçleri, alınan kararları web sayfamızda sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Bunların yanı sıra ülkemizin ve gideceğiniz ülkenin yetkili makamlarının duyurularını da takip etmenizi tavsiye ederiz.
  • Pandeminin henüz tamamen sonlanmamış olması ve muhtemel yeni - dalgaları da göz önünde bulundurularak işlemlerinize devam etmenizi tavsiye etmekteyiz.
  • Pandeminin devam etmesi durumunda faaliyetler gerçekleştirilemeyeceği için yapacağınız herhangi bir harcamanın mücbir sebep kapsamında değerlendirilmeyeceğini ve karşılanmayacağını bilmenizi isteriz. Böyle bir durumda Türkiye Ulusal Ajansı ve YTÜ Erasmus+ Ofisi herhangi bir sorumluluk alamamaktadır.

2021-22 Akademik Yılı Staj Hareketliliği 1.Periyot Olası Hibe Listesine buradan ulaşabilirsiniz. (12.10.2021 Güncellendi.)

Bilginize sunarız.

Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü

Erasmus+ Programı Birimi