2021-2022 Akademik Yılı Yerleştirme ve Hibe Sonuçları (2021 Bütçesi)

1. Periyot Öğrencileri Hibe Listesi - Eylül 2021- Şubat 2022 arası faaliyetler için

2. Periyot Öğrencileri Hibe Listesi için tıklayınız.  - Mart 2022 - Eylül 2022 arası faaliyetler için

HATIRLATMALAR

• Staj tarihlerinde ya da kurumlarında herhangi bir değişikliğe gitmek isteyen öğrenciler, erasmus-staj@yildiz.edu.tr adresine bilgi vermelidir. Değişiklik talepleri koordinatörlüğümüz tarafından değerlendirilecek ve ancak mücbir sebeplerden kaynaklı olanlar kabul edilecektir.
  • Staj faaliyetinize ilişkin herhangi bir soru ya sorununuzda yalnızca erasmus-staj@yildiz.edu.tr adresi ile iletişime geçiniz. Size hızlı ve etkili dönebilmemiz için doğru kişiye ulaşmanız önem arz etmektedir.
  • 2021-2022 başvuru yılı için Erasmus+ Programı Staj Hareketliliğinde en fazla 60 gün hibe verilmektedir.
  • Hareketlilikten yararlanmaktan vazgeçen öğrencilerin, faaliyetleri başlamadan 30 gün önce Erasmus+ Programı Birimine bu durumlarını dilekçe ile iletmeleri gerekmektedir. Feragat ettiğini bildirmeyen yada geç bildiren öğrencilerin bir sonraki yıl yapacakları başvurularından 10 puan kesilecektir.
  •
  • Mezun durumunda olan öğrenciler, resmi meznuiyet tarihlerinden itibaren 12 ay içerisinde faaliyetlerini tamamlamaları gerekmektedir. Faaliyet süresi ayarlanırken bu kural göz önünde bulundurulmalıdır.

Faaliyet Belge Teslimleri

• Dosyalarınızı yurt dışına çıkmadan ortalama 15 gün önce erasmus otomasyon sistemine (ytuerasmus.yildiz.edu.tr) yüklemenizi tavsiye ederiz. Dosya Teslimi prosedürleri ve belgeler için birimimiz web sayfasında yer alan Giden Öğrenci - Staj - Formlar kısmını inceleyebilirsiniz.
  • Faaliyet gidiş belgelerinizin tamamını sisteme yüklemeden ve İntibak A (fakülte kurul kararı) fakültenizden Erasmus ofisine gönderilmeden sisteme yüklenen diğer belgeler kontrol edilmez. İntibak A belgesi ofis tarafından online sisteme yüklenmeden belgelerinizin kontrolünü rica etmeyiniz.
  • Vize için Teyit belgesini almak isteyenler eramus-staj@yildiz.edu.tr adresine talepte bulunmalıdırlar.
  • Learning agreement belgesini en son Erasmus ofisi imzalar, lütfen tüm imzaları tamamlamadan Erasmus ofisinden imza rica etmeyiniz.
  • Dosya Teslimi sırasında tüm belgeleri sisteme yüklemeniz gerekmektedir. Belgeler birimimizce kontrol edilecektir. Tüm belgeleri onaylanan öğrencilere sözleşme imzalanması için ofisimiz tarafından e-posta gönderilecektir. Sözleşme öğrenci tarafından şahsen ya da noterden alınmış vekaletname ile vekili tarafından imzalanmalı ve ıslak imzalı olmalıdır.
  • Tüm faaliyet gerçekleştirecek öğrencilerin yurt dışına çıkmadan önce dosya teslimi işlemlerini tamamlamış ve sözleşmelerini imzalamış olmaları gerekmektedir.

Covid süresince hibe destekleri (olası güncellemeleri takip ediniz)

• Hareketlilik Yurtiçinde çevrimiçi başlayıp fiziksel olarak tamamlanmışsa: çevrimiçi hareketlilik süresince hibe alınmaz, fiziksel hareketlilik için hibesi verilir.
  • Hareketlilik Yurtiçinde çevrimiçi başlayıp çevrimiçi tamamlanmışsa: hibe verilmez.
  • Hareketlilik fiziksel başlayıp salgının seyrine göre çevrimiçi tamamlanabilir.
  • Hareketlilik fiziksel başlayıp fiziksel tamamlanırsa: olağan hibe verilir.
  • Diğer sorularınız için erasmus-staj@yildiz.edu.tr adresine eposta atabilirsiniz.